TFE_bok

The Flying Elk, 2016

Den flygande älgen har inte bara landat, den har verkligen funnit sig till rätta i hörnlokalen i Gamla stan där maten har nått nya höjder. På The Flying Elk serveras det mat med som är både klassisk, stabil och fantasifull, ofta med en nordisk touch. Synbart enkla rätter tillreds med perfekt smakgehör och förhöjande accenter. Här kommer nu kokboken med rätterna och matfilosofin bakom restaurangen. Allt anpassat för hemmakocken. Vi får dessutom veta mer om den där mytomspunna flygande älgen.

Förlag: Norstedts, text Göran Lager, foto Martin Botvidsson, Art direction och design Stefan van der Kwast Gissberg.

glod

Glöd med Björn Frantzén, 2014

Gillar du nytänk med råvaran och smakerna i fokus ska du hänga runt grillen hos krögaren Björn Frantzén. Här får du lära dig att med olika svårighetsgrad grilla kött, fågel, fisk, grönt och varma efterrätter och dessutom hur du gör perfekt pommes frites och majonnäs. Och till varje rätt får du förslag på den bästa ölen att servera till.

Förlag: Bonniers, text Göran Lager, foto Erik Olsson, Art direction och design Stefan och Karin van der Kwast Gissberg.

 

frantzenlindeberg

Frantzén/Lindeberg, 2012

Den första kokboken är från samarbetet med förre partnern Daniel Lindeberg och beskriver ideologi, filosofi och arbetet fram till den andra stjärnan. Den innehåller knappt några recept utan delar med sig om tankar, smaker och kombinationer.

Förlag: Norstetdts med förord av Mons Kallentoft, texter av Göran Lager, fotografier av Fredrik Skogkvist, Art direction och design Stefan och Karin van der Kvast Gissberg. Nu också utgiven i USA: ”World-Class Swedish cooking”.